به‌گزارش ميراث آريا(CHTN)، خط کوفي يکي از ناياب‌ترين خطوط عصر حاضر به عنوان هنر هندسي زبان عربي و اسلامي شناخته شده است. بسياري از متون اسلامي باستاني همانند کتاب مقدس قرآن به اين شکل نوشته شده است.

هنر خوشنويسي کوفي امروزه در معرض خطر نابودي قرار گرفته است به همين دليل نمايشگاه هنر خوشنويسي در کشمير برپا شد تا اين خط کهن مورد تجليل بينندگان قرار گيرد.

در همين راستا خطاط جوان 22 ساله ايراني استفاده از هنر باستاني را آموخت و آن را به کسار گرفت به طوري که مجموعه آثار بي‌نظيري را در ايران به خود اختصاص داد.

\"محمد فصيل\"، سرپرست هنري دهلي ميراث ارزشمند اين جوان را به کشمير آورد تا تداعي کننده هنر خطاطي کهن در اذهان مردم باشد و دوستداران هنر از آن بهره‌مند شوند.

فصيل افزود: اين جوان هنرمند آثار خود را بر قطعات کاغذ و يا تکه‌هاي چوب نگاشته و کتب ارزشمندي همانند قرآن کريم را به اين خط بازنويسي کرده بود.

\"سجاد\" يکي از بازديدکنندگان نمايشگاه گفت: فرهنگ کشمير و ايران شباهت فراواني به يکديگر دارد و ما بسيار خرسنديم که ميراث جوان مستعد ايراني را مشاهده مي‌کنيم.

وي افزود: ما درباره خط کوفي اطلاعات زيادي داشتيم، اما متاسفانه هرگز فرصتي براي بازديد از آنها پيش نيامد.

خاطرنشان مي‌شود، خط کوفي حدود يک دهه پيش از شهرت خاصي برخوردار بود و در کشمير مورد توجه قرار مي‌گرفت و همين امر موجب توسعه روابط فرهنگي و تاريخي بين کشمير و ايران بود، اما امروزه جوانان اطلاعات چنداني درباره آن ندارند.

هنر خط کوفي زيربناي هنر اسلامي است. در اين سبک نوشتاري از الگو و طرح‌هاي منحصربه‌فردي استفاده مي‌شود اين هنر در ميراث تاريخي، نسخ خطي، نقاشي و تصاوير اسلامي به کسار رفته است.
S/H/109


انتهای پیام/

کد خبر 1386051363